Kommande händelser
Mar 20 5:30 PM-9:30 PM
Sverige
I köket med ChouChouScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Läs merBoka
Mar 27 5:30 PM-9:30 PM
Storbritannien
Pasta Fresca - Gör pasta för handScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Mar 29 11:00 AM-3:00 PM
Sverige
Stockholms Smörigaste croissanter À la Lo CaféScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Mar 30 12:00 PM-4:00 PM
Gourmetpraliner: En kreativ erfarenhetScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Apr 4 5:30 PM-10:30 PM
SverigeStorbritannien
Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt GottScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Utforska våra erbjudanden
Experience image
Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt Gott
Trött på det klassiska påskbordet? Kom och njut av en riktigt lyxig påskmiddag med Jävligt Gott och Stoneleigh under en helkväll den 4:e april! Under kvällen lagar vi tillsammans en påskinspirerad femrättersmeny där du får djupdyka ner i det växtbaserade köket under Gustav Johanssons handledning, och sedan fortsätter vi kvällen med att njuta av allt vi lagat parat med veganska viner från Stoneleigh. Vi har teamat upp med det nyzeeländska vinmärket Stoneleigh för att tillsammans slå hål på myten om att hållbar växtbaserad mat inte kan kombineras med vin. Priset för en biljett till eventet är 500 kronor. Det finns begränsat med platser, så passa på innan det blir fullbokat!
500 kr/ Person
Experience image
Viking Immersion: Walk Their Path & Feast on Köttbullar
Step into the Viking Age and journey back 1,000 years in time! This immersive experience takes you deep into the world of the Norse. Unveil the mysteries with an expert guide and visit sites of archaeological interest surrounded by the beautiful Swedish nature. Our expert guides will show you among others different rune-stones, viking causeways, a Viking Age parliament / assembly site and grounds whom the vikings themselves walked upon on. Discover the unique customs and traditions that set the Viking culture apart from the rest of Europe. With convenient pickup and drop-off from your accommodation in central Stockholm, you'll be guided by a historian through key Viking sites, each revealing a different facet of their fascinating world. After uncovering the past, it's time to bring Viking traditions to life in the kitchen. Next, we step into the food studio, where Swedish Chef Gustav Johansson welcomes you for a hands-on cooking and dining experience. Upon arrival, you’ll be greeted with a selection of themed snacks that set the stage for your culinary adventure. Gustav will offer an introduction to Sweden's rich food culture, from its Viking roots all the way to modern-day flavours, and even a look at what the future holds for traditional Swedish cuisine. Then, it’s time to roll up your sleeves and dive into a hands-on cooking experience! Get creative in the sleek, well-equipped food studio in Stockholm as you learn to craft classic Swedish dishes upgraded to reflect Swedens ecological vision. You'll get a taste of sustainable innovation in the form of kötbullar. The day will culminate in a hearty feast, where you’ll savour a variety of authentic Swedish flavours—some of which you may have never tried before. By the end of the day, you’ll head home with a full stomach, a smile on your face, and a wealth of knowledge about Viking history and Swedish culinary traditions. Plus, you’ll take home a cookbook to continue your culinary explorations and impress your friends!
3 200 kr/ Person
Experience image
Gourmetpraliner: En kreativ erfarenhet
Skapa Dina Egna Gourmetpraliner: En Handfast Upplevelse av Choklad Följ med på en 4-timmars praktisk chokladworkshop ledd av en professionell chocolatier, där du får chansen att väcka dina sinnen och släppa loss din kreativitet. Oavsett om du är en chokladälskare, yrkesverksam eller bara letar efter en rolig och unik upplevelse, är den här kursen det perfekta sättet att fördjupa dig i konsten att skapa praliner. Du kommer att lära dig viktiga tekniker och kunskaper för att skapa vackra, högkvalitativa praliner från grunden – med fokus på smak, textur och presentation. Med noggrant utvalda ingredienser skapar du godsaker som är lika härliga att dela med andra som att njuta av själv. Vad vi går igenom: Val av utrustning för perfekta resultat Vetenskapen bakom temperering av choklad och fyllningskomposition Konsten att skapa blanka och färgglada praliner med perfekt balanserad smak och textur Möt din instruktör Träffa Viktoriia, en hängiven chocolatier, konditor och grundare av S-Foodies Cake and Chocolate Studio i Uppsala. Med en äkta passion för sitt hantverk älskar hon att dela med sig av sin kunskap och kärlek till choklad och bakverk. Hennes bok, Råsöt, tilldelades priset för Bästa Dessertbok vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. I sina workshops erbjuder Viktoriia en varm och inspirerande miljö för alla som är nyfikna på att lära sig chokladens ädla konst. I slutet av kursen kommer du att ha både färdigheterna – och pralinerna – för att imponera på vänner och familj. Upplevelsen hålls på engelska
1 695 kr/ Person
Experience image
En lyxig italiensk matkväll
En liten bit av italien mitt i Stockholm? Ja i alla fall under denna kväll. Italiensk mat räknas som kanske världens bästa kök. Men varför smakar det aldrig lika bra när man lagar det hemma som när man sitter på en liten bar i italien? Det som saknas är känslan och stämmningen kring maten. Italienska köket är mer än bara mat. Det är en social upplevelse där smaker, vänskap och miljön smälter samman till en hel upplevelse. I denna upplevelse har vi fångat alla dessa delar. Du kommer spendera kvällen tillsammans med vår italienska guide Sofia som jobbar som kock och en hel skara inspirerande människor i en vacker miljö. Du kommer att få njuta av fantastisk italiensk mat, träffa nya människor och till och med lära dig att göra semolinapasta från grunden helt själv. Allt detta avslutas med en lyxig middag och en krämig klassiker till efterätt. Eventet har begränsade platser och först till kvarn gäller. Vad händer under kvällen (för dig som gillar detaljer) Vid ankomsten blir du välkomnad av vår värd. När alla är samlade börjar vi kvällen med en smakresa av italienska antipasti—moderniserade klassiska smårätter. Du får smaka på Farinata, Involitini och Bagna càuda samtidigt som du hör berättelser om deras ursprung och tillverkning. Under tiden presenterar sig vår kock Sofia och delar med sig av sin kulinariska bakgrund samt hennes syn på matens roll i framtiden. Sedan händer det grejer! Med stiliga förkläden på samlas vi runt borden för att göra egen pasta-deg på semolina från grunden. Sofias kommer att lära dig vad skapar en bra pastadeg—från proteinhalten i mjölet till rätt knådteknik. Du lär dig forma orecchiette, testa nya pastashapes och anta den sista utmaningen: Att vika eleganta tortellini. När pastan är färdigformad kokas och serveras den. Du får även prova på att lägga upp den på tallrik som ett proffs. Därefter avnjuter vi tillsammans en middag med utsökt pasta i vår eleganta matsal—en kväll fylld av gemenskap och energi. Som en lyxig restaurangupplevelse fast bättre. Avslutningsvis serveras en krämig tiramisu, förberedd av Sofia 24 timmar i förväg. Kan du gissa den hemliga ingrediensen? Som om detta inte var nog så får du också ta med dig en egen låda orecchiette (öronformad färsk pasta) som du kan bjuda familj och vänner på. Eller varför inte ge bort som en present till någon du tycker om? Trerättersmeny för kvällen Förrätt: 3 små italienska antipasti (Farinata, Involitini, Bagna càuda) Huvudrätt: Färsk fylld pasta på spenat, svamp och cashew-ricotta Dessert: Krämig 24 timmars tiramisu Dryck \ Jämfört med andra kurser så säljer vi inga dyra vinpaket, eller låter dig krångla med kortbetalning på plats. Ta med dig en flaska vin hemifrån eller få rekommendationer från oss som parar perfekt med menyn. Enkelt, smidigt och mycket billigare. Alkoholfria alternativ finns dock alltid på plats.
2 250 kr/ Person
Experience image
En persisk matfest
Alla som någonsin ätit god persisk mat kommer aldrig att glömma det. Kombinationen av kryddor och färger är något smått otroligt. Under denna kväll så kommer du få lära känna det persiska köket från grunden. Förstå de hemliga kryddorna som hjälper till att skapa mat som du endast trodde du kunde få på resturang. Det persiska köket är känd för sitt berömda ris och väldoftande grytor. Under denna kurs går vi igenom grunderna för att du ska lyckas i köket med persisk mat. Och det bästa av allt? Efteråt får du njuta av en fantastisk middag tillsammans med en av Sveriges mest drivna matprofiler känd från sina böcker och TV4. Detta är en fulländad matupplevelse full av smak och färg. Och du, kom som du är. Med eller utan sällskap. På våra sociala upplevelser så kan man träffa nya människor, eller boka med någon man redan känner. Men du kommer ha riktigt roligt! Och det bästa av allt. Eventet avslutas med en lyxig 3 rätters lunch som du gjort precis själv. Häftigt va? Vad får du under kvällen Välkomstdrink och mingel Kort föreläsning om persisk mat En persisk matupplevelse En pampig 3-rätters lunch tillsammans med Maryam En goodiebag med presenter \ Om kursledaren\ Maryam Madaresi är kokboksförfattare och influenser som brinner för att sprida kunskap om det persiska köket. En driven och kreativ kvinna som ägnar nästan hela sin fritid för att tillgängliggöra den persiska matkulturen i Sverige. Hon har varit med på Tv4 och hennes recept har publicerats på tidningar och hemsidor.
1 595 kr/ Person
Experience image
I köket med ChouChou
Utforska de växtbaserade smakerna från Gustavs restaurang ChouChou och lär dig att laga både à la carte-rätter och bufférätter direkt från menyn. Den här kursen ger dig en unik möjlighet att dyka in i ChouChous värld av smakrika och hållbara växtbaserade rätter, guidad av Gustav Johansson och hans skickliga kockteam. Under kursen får du lära dig att återskapa några av ChouChous mest populära rätter, från innovativa à la carte-alternativ till läckra bufférätter. Tillsammans kommer vi att laga en stor buffé där alla deltagare får smaka på allt, samtidigt som du får ansvar för att tillaga ett par rätter själv. Lär dig de tekniker och råvaror som används för att skapa dessa unika och smakfulla rätter, och få med dig kunskapen hem för att fortsätta njuta av ChouChous smaker i ditt eget kök. Exempel på rätter vi kommer att laga: Signature-rätter från ChouChous à la carte-meny Innovativa bufférätter med växtbaserade ingredienser Och mycket mer, direkt från restaurangens egna receptskatt! Om dina kursledare: Gustav Johansson, grundaren av den populära växtbaserade matbloggen "Jävligt Gott" och ChouChou, är en av Sveriges mest inflytelserika matprofiler inom växtbaserad kost. Tillsammans med kockarna från ChouChou kommer Gustav att leda dig genom kursen, dela med sig av sina erfarenheter och insikter, och hjälpa dig att bemästra restaurangens mest uppskattade rätter. Med sig har han kockar från sin restaurang ChouChou som visar sina bästa tips och tekniker för hur du lär dig laga lika god mat som på restaurang! Om Jävligt Gott Studio: Jävligt Gott Studio är en plats för hållbara kreatörer i Stockholm, nära Karolinska, och inom promenadavstånd från både Hagastaden och Odenplan. Studion används för filmproduktioner, kurser samt events. Mer detaljer skickas efter du har bokat kursen.
1 695 kr/ Person
Köp ett presentkortGe någon du bryr dig om en upplevelse de aldrig kommer att glömma.
Boka ett privat eventSka du hålla ett privat event?
Vi håller även privata tillställningar för större sällskap, som företagsevent. Skicka oss en förfrågan här så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
Om Jävligt Gott Academy