Upcoming events
Mar 20 5:30 PM-9:30 PM
Sweden
I köket med ChouChouScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Read moreBook
Mar 27 5:30 PM-9:30 PM
United Kingdom
Pasta Fresca - Gör pasta för handScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Mar 29 11:00 AM-3:00 PM
Sweden
Stockholms Smörigaste croissanter À la Lo CaféScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Mar 30 12:00 PM-4:00 PM
Gourmetpraliner: En kreativ erfarenhetScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Apr 4 5:30 PM-10:30 PM
SwedenUnited Kingdom
Easter Dinner with Stoneleigh and Damn GoodScheeles väg 1, 171 65 Stockholm
Explore our offerings
Experience image
Easter Dinner with Stoneleigh and Damn Good
*Tired of the classic Easter table? Come and enjoy a truly luxurious Easter dinner with Damn Gott and Stoneleigh for a full evening on the 4th of April! * During the evening we cook together an Easter inspired five-course menu where you get to dive deep into the plant-based cuisine under Gustav Johansson's tutelage, and then continue the evening by enjoying everything we have prepared paired with vegan wines from Stoneleigh. We have teamed up with New Zealand wine brand Stoneleigh to break the myth that sustainable plant-based food cannot be combined with wine. The price for a ticket to the event is 500 SEK. Places are limited, so make sure to check before it is fully booked!
SEK 500/ Ticket
Experience image
Gourmetpraliner: En kreativ erfarenhet
Skapa Dina Egna Gourmetpraliner: En Handfast Upplevelse av Choklad Följ med på en 4-timmars praktisk chokladworkshop ledd av en professionell chocolatier, där du får chansen att väcka dina sinnen och släppa loss din kreativitet. Oavsett om du är en chokladälskare, yrkesverksam eller bara letar efter en rolig och unik upplevelse, är den här kursen det perfekta sättet att fördjupa dig i konsten att skapa praliner. Du kommer att lära dig viktiga tekniker och kunskaper för att skapa vackra, högkvalitativa praliner från grunden – med fokus på smak, textur och presentation. Med noggrant utvalda ingredienser skapar du godsaker som är lika härliga att dela med andra som att njuta av själv. Vad vi går igenom: Val av utrustning för perfekta resultat Vetenskapen bakom temperering av choklad och fyllningskomposition Konsten att skapa blanka och färgglada praliner med perfekt balanserad smak och textur Möt din instruktör Träffa Viktoriia, en hängiven chocolatier, konditor och grundare av S-Foodies Cake and Chocolate Studio i Uppsala. Med en äkta passion för sitt hantverk älskar hon att dela med sig av sin kunskap och kärlek till choklad och bakverk. Hennes bok, Råsöt, tilldelades priset för Bästa Dessertbok vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. I sina workshops erbjuder Viktoriia en varm och inspirerande miljö för alla som är nyfikna på att lära sig chokladens ädla konst. I slutet av kursen kommer du att ha både färdigheterna – och pralinerna – för att imponera på vänner och familj. Upplevelsen hålls på engelska
SEK 1,695/ Per person
Experience image
En lyxig italiensk matkväll
En liten bit av italien mitt i Stockholm? Ja i alla fall under denna kväll. Italiensk mat räknas som kanske världens bästa kök. Men varför smakar det aldrig lika bra när man lagar det hemma som när man sitter på en liten bar i italien? Det som saknas är känslan och stämmningen kring maten. Italienska köket är mer än bara mat. Det är en social upplevelse där smaker, vänskap och miljön smälter samman till en hel upplevelse. I denna upplevelse har vi fångat alla dessa delar. Du kommer spendera kvällen tillsammans med vår italienska guide Sofia som jobbar som kock och en hel skara inspirerande människor i en vacker miljö. Du kommer att få njuta av fantastisk italiensk mat, träffa nya människor och till och med lära dig att göra semolinapasta från grunden helt själv. Allt detta avslutas med en lyxig middag och en krämig klassiker till efterätt. Eventet har begränsade platser och först till kvarn gäller. Vad händer under kvällen (för dig som gillar detaljer) Vid ankomsten blir du välkomnad av vår värd. När alla är samlade börjar vi kvällen med en smakresa av italienska antipasti—moderniserade klassiska smårätter. Du får smaka på Farinata, Involitini och Bagna càuda samtidigt som du hör berättelser om deras ursprung och tillverkning. Under tiden presenterar sig vår kock Sofia och delar med sig av sin kulinariska bakgrund samt hennes syn på matens roll i framtiden. Sedan händer det grejer! Med stiliga förkläden på samlas vi runt borden för att göra egen pasta-deg på semolina från grunden. Sofias kommer att lära dig vad skapar en bra pastadeg—från proteinhalten i mjölet till rätt knådteknik. Du lär dig forma orecchiette, testa nya pastashapes och anta den sista utmaningen: Att vika eleganta tortellini. När pastan är färdigformad kokas och serveras den. Du får även prova på att lägga upp den på tallrik som ett proffs. Därefter avnjuter vi tillsammans en middag med utsökt pasta i vår eleganta matsal—en kväll fylld av gemenskap och energi. Som en lyxig restaurangupplevelse fast bättre. Avslutningsvis serveras en krämig tiramisu, förberedd av Sofia 24 timmar i förväg. Kan du gissa den hemliga ingrediensen? Som om detta inte var nog så får du också ta med dig en egen låda orecchiette (öronformad färsk pasta) som du kan bjuda familj och vänner på. Eller varför inte ge bort som en present till någon du tycker om? Trerättersmeny för kvällen Förrätt: 3 små italienska antipasti (Farinata, Involitini, Bagna càuda) Huvudrätt: Färsk fylld pasta på spenat, svamp och cashew-ricotta Dessert: Krämig 24 timmars tiramisu Dryck \ Jämfört med andra kurser så säljer vi inga dyra vinpaket, eller låter dig krångla med kortbetalning på plats. Ta med dig en flaska vin hemifrån eller få rekommendationer från oss som parar perfekt med menyn. Enkelt, smidigt och mycket billigare. Alkoholfria alternativ finns dock alltid på plats.
SEK 2,250/ Person
Experience image
En persisk matkväll
Alla som någonsin ätit god persisk mat kommer aldrig att glömma det. Kombinationen av kryddor och färger är något smått otroligt. Under denna kväll så kommer du få lära känna det persiska köket från grunden. Förstå de hemliga kryddorna som hjälper till att skapa mat som du endast trodde du kunde få på resturang. Det persiska köket är känd för sitt berömda ris och väldoftande grytor. Under denna kurs går vi igenom grunderna för att du ska lyckas i köket med persisk mat. Och det bästa av allt? Efteråt får du njuta av en fantastisk middag tillsammans med en av Sveriges mest drivna matprofiler känd från sina böcker och TV4. Detta är en fulländad matupplevelse full av smak och färg. Och du, kom som du är. Med eller utan sällskap. På våra sociala upplevelser så kan man dra med en vän, partner, din kära mor & far eller varför inte komma som du är och träffa nya människor? Vad får du under kvällen Välkomstdrink och mingel Kort föreläsning om persisk mat En persisk matupplevelse En pampig uppdukad middag tillsammans med Maryam En goodiebag med presenter \ Om kursledaren\ Maryam Madaresi är kokboksförfattare och influenser som brinner för att sprida kunskap om det persiska köket. En driven och kreativ kvinna som ägnar nästan hela sin fritid för att tillgängliggöra den persiska matkulturen i Sverige. Hon har varit med på Tv4 och hennes recept har publicerats på tidningar och hemsidor.
SEK 1,595/ Person
Experience image
I köket med ChouChou
Utforska de växtbaserade smakerna från Gustavs restaurang ChouChou och lär dig att laga både à la carte-rätter och bufférätter direkt från menyn. Den här kursen ger dig en unik möjlighet att dyka in i ChouChous värld av smakrika och hållbara växtbaserade rätter, guidad av Gustav Johansson och hans skickliga kockteam. Under kursen får du lära dig att återskapa några av ChouChous mest populära rätter, från innovativa à la carte-alternativ till läckra bufférätter. Tillsammans kommer vi att laga en stor buffé där alla deltagare får smaka på allt, samtidigt som du får ansvar för att tillaga ett par rätter själv. Lär dig de tekniker och råvaror som används för att skapa dessa unika och smakfulla rätter, och få med dig kunskapen hem för att fortsätta njuta av ChouChous smaker i ditt eget kök. Exempel på rätter vi kommer att laga: Signature-rätter från ChouChous à la carte-meny Innovativa bufférätter med växtbaserade ingredienser Och mycket mer, direkt från restaurangens egna receptskatt! Om dina kursledare: Gustav Johansson, grundaren av den populära växtbaserade matbloggen "Jävligt Gott" och ChouChou, är en av Sveriges mest inflytelserika matprofiler inom växtbaserad kost. Tillsammans med kockarna från ChouChou kommer Gustav att leda dig genom kursen, dela med sig av sina erfarenheter och insikter, och hjälpa dig att bemästra restaurangens mest uppskattade rätter. Med sig har han kockar från sin restaurang ChouChou som visar sina bästa tips och tekniker för hur du lär dig laga lika god mat som på restaurang! Om Jävligt Gott Studio: Jävligt Gott Studio är en plats för hållbara kreatörer i Stockholm, nära Karolinska, och inom promenadavstånd från både Hagastaden och Odenplan. Studion används för filmproduktioner, kurser samt events. Mer detaljer skickas efter du har bokat kursen.
SEK 1,695/ Person
Buy a gift cardGive someone you care about an experience they'll never forget.
Book a private eventLooking to hold a private event?
We can also arrange private events for larger groups, such as company events etc. Leave us your details and we'll get back to you as soon as possible.
About Jävligt Gott Academy